Pensionstalling

Onze manege/pension

Manege NOP ligt tegen het prachtige Kuinderbos aan. Het bos heeft 35 km ruiterpas en biedt zo eindeloze mogelijkheden om volop te genieten van de paardensport.

Manege NOP biedt  pensionstalling aan op basis van vol pension. Dit houdt in dat alles gedaan wordt door ons omtrent de dagelijkse verzorging van je paard/pony.

Wat hebben wij te bieden:

Boxen

De boxen hebben allemaal een standaard maat van 3 x 3 meter. De wanden zijn onderin dicht en vanaf de helft tralies, waardoor sociaal contact van de paarden onderling mogelijk is.

Stalbedding

De paarden en pony’s staan hier op vlas. Er wordt dagelijks gemest zodat de stallen zo schoon en droog mogelijk blijven. ’s Ochtends na het mesten krijgen de paarden en pony’s een plakje stro verspreid in de box, zodat ze naast het ruwvoer de gehele dag wat te knabbelen hebben. Mocht u dit niet willen is dat in overleg mogelijk

Ruwvoer

Dagelijks wordt er 3x daags ruwvoer gevoerd. Ruwvoer wat wij hier verstrekken is op basis van een goede kwaliteit (‘paarden’) kuil. De 3 voerbeurten zijn verdeeld over de dag (7.30-12.30-21.30) zodat ze de hele dag kunnen eten.

Krachtvoer

Er wordt 3 x daags krachtvoer gevoerd. Deze zijn verdeeld over de dag (8.00-12.00-18.00).

U kunt zelf het dieet van uw paard/pony samenstellen. Er kan gekozen worden uit:
– Basisbrok
– Basismuesli
– Prestatiebrok
– Maisbrok
– Luzerne
– (Weide)koek

Seizoensgebonden worden er wortels gevoerd. Op zondag krijgen de manegepaarden om 18.00 slobber. Hier kunt u ook voor kiezen zodat uw paard/pony dan ook slobber krijgt.

Medicatie/ supplementen

Heeft u supplementen/medicatie die uw paard/pony wenst te krijgen tijdens 1 van de 3 krachtvoer beurten? Dan is dat geen enkel probleem. Dit kan bij ons afgegeven worden zodat wij dat kunnen toedienen tijdens het voeren

Weidegang/Paddock:

De manege heeft ongeveer 2 ha weide. Dagelijks komen de paarden/pony’s op de wei in de lente, zomer en herfst (onder voorbehoud van het weer). In de winter en op de dagen dat weidegang niet mogelijk is, komen alle paarden en pony’s los in verschillende paddocks.
Alle manegepaarden en pony’s staan in 1 kudde los (zowel in de paddock als in de wei). De pensionpaarden staan zoveel mogelijk in een (kleine) kudde. Dit om de sociale contacten en het natuurlijk uiten van gedragingen te bevorderen en een paard/pony ook echt paard/pony te laten zijn.

Rij/trainingsmogelijkheden:

– Verlichte binnenbak (overkapping) van 20x40m.
– Verlichte buitenbak van 60x40m
– Longeren mag zowel in de binnen- en/of buitenbak.
– Kuinderbos met 35 km ruiterpad. Waterbak voor paarden/pony’s waar je doorheen mag.

Kosten per maand:

Paard: € 390.-
Pony: € 370,-

(type en drukfouten voorbehouden)