Buitenritten

Manege NOP organiseert buitenritten voor ruiters van manege NOP maar ook gewoon voor mensen van buitenaf.  Het Kuinderbos heeft 35 km ruiterpad, een waterbak waar je te paard doorheen kan en veel mooie plekjes om door heen te rijden.  Dus mogelijkheden genoeg om te genieten van de natuur op een paardenrug. Dit kan voor ieder niveau. Of je nog niet zo lang rijdt of al (wat) langer, er is voor ieder wat wils. al is dit puur genieten, houd er wel rekening mee dat een paard in het bos ander reageert dan in de bak. De paarden kunnen alerter zijn omdat je misschien wel ‘wilde’ dieren op jullie pad komen. Onze paarden zijn erg braaf maar opletten is wel verstandig.

De niveaus waarop je een rit kunt boeken zijn als volgt:
– Staprit: voor ruiters met bijna geen ervaring. Deze kan alleen geboekt worden in de vorm van 1 uur en het is echt alleen maar stap.
– Licht gevorderd: stap- en drafrit. Eventueel eindigend bij de waterbak of in de bak op de manege zelf, zodat diegene die toch nog graag galop wil doen daar nog de mogelijkheid voor krijgt (mits het rij-niveau dit toelaat).
– Half gevorderd/gevorderd: stap, draf, galop (arbeidstempo).
Alle buitenritten behalve de staprit, zijn voor 1,  1,5  of 2 uur in te boeken.

(Om direct te boeken, klik hier)

Belangrijk om te weten:
Op manege NOP is de gewichtslimiet  voor de ruiters  95 kilo. Bij twijfel wordt hier naar gevraagd. Het staat Manege NOP vrij om bij gerede twijfel deelname aan de rit te weigeren. Dit met oog op het welzijn van onze paarden en pony’s.

Indien de instructie twijfelt aan het rij-niveau van de ruiter kan deze u vragen om ‘voor’ te rijden in de bak. Het staat Manege NOP vrij om bij gerede twijfel aan het rij-niveau deelname aan de rit te weigeren. Niet alleen voor de veiligheid van de ruiter, maar ook om andere ruiters de rit aan te kunnen bieden die ze hebben geboekt.
Voorkom deze teleurstelling en bel/mail ons bij twijfel.

Tijdens een buitenrit is het dragen van laarzen of jophurs met chaps en een goedgekeurde cap bij ons verplicht. U kunt deze uitrusting gratis lenen van de manege.

Het meenemen van spullen in je zak zoals sleutels en telefoon is geheel voor eigen risico. Mocht je wel je telefoon mee willen nemen, dan moet het geluid uit. Manege NOP is niet aansprakelijk voor eventueel verlies of schade hiervan. Er wordt ook niet voor terug gereden bij verlies. U kunt deze spullen rustig afgeven in de kantine.

Het is handig om  droge sokken en schoenen mee te nemen voor na de rit. Want misschien zijn deze wel nat geworden door de waterbak.

Tarieven:
1 uurs buitenrit: € 20,00 per persoon, 

1,5 uurs buitenrit € 30,00 per persoon,

2 uurs buitenrit: € 40,00 per persoon, 

Er wordt geen korting op de prijs gegeven ook al wordt er met meerdere personen geboekt. Annulering van de rit kan tot 24 uur voorafgaand aan de rit. anders wordt de rit aan u doorberekend.

Zie Agenda voor de planning van de buitenritten. Wilt u met een groep boeken mail ons gerust, daar kan apart een afspraak op worden gemaakt.

Let op ruiters van Manege NOP: Buitenritten kunnen niet geboekt worden tegen een inhaalles.